GodnattsagaNär klockan slår 07:00 ringer alarmet på din Sony Ericson och det är dags att kliva upp. Du tänker inte, du bara gör det. Du tar de där tunga stegen in till badrummet och ser dig i spegeln. Vad du ser är samma sak som igår. Och samma sak som för 10 år sedan. Nått kilo här och där, vad skulle det göra. Det slår dig att du aldrig bytt hårfärg. Men du är ju relativt nöjd med den du har så varför krångla.
Du går igenom morgonrutinerna noga och i samma ordning som alltid. Det är samma sak här, varför krångla till något som redan fungerar?
Du kammar ditt medellånga hår, matchar dina kläder och hoppar förmodligen i dina skor som antagligen är av märket Puma, Adidas eller Nike. Varje dag tänker du att du ska börja gå till jobbet. Du gör dig själv besviken även denna morgon och hoppar in i din bil som du älskar när den är fulltankad och fungerar som den ska.

Ditt jobb kan du. Kollegorna gillar dig, du gillar de flesta. Alla utom surkärringen Ada och besserwissern Leif. Men om du inte fattat saken helt fel så är du inte den enda. Nåväl.
Ni säger hej varenda morgon och ni småpratar under dagen om schlagerfestivalen, vädret, vad du skulle göra om du vann 82 miljoner på trav (trots att du inte ens spelar trav), mordet på Engla och vad för slags diagnos hennes mördare kan ha fått, om barnen, om mannen, om huset, om semestern osv osv.
Det enda du egentligen vet om dina kollegor är vad deras barn och man döptes till. Det andra låssas du lyssna på och tycka intressant, trots att du varken lyssnar eller tycker det är ett dugg intressant.
Du säger att du älskar ditt jobb, men det enda du tittar på när du är där är klockan och det enda du vill är att få återvända hem.

När din önskan gått i uppfyllelse och det är dags att ta din Volvo kombi och köra de 3 kilometrarna hemåt tänker du på ingenting. Radion mal och ute är det bara mulet. Det regnar inte, men det är mulet. När du parkerat bilen där du alltid parkerar den och ska öppna dörren till ditt hus slår det dig att du inte ägnat en tanke åt gubben din som förmodligen kommer finnas i huset.
När du kommer in kommer han och möter dig. Han är lika vardagligt tråkig som alltid och du tänker "Men fyfan vilken nolla!". Istället för att öppna upp hjärtat och tala om hur det står till med känslorna kastar du dig runt halsen på honom och utbrister kärleksfullt: "Åhh vad jag har saknat dig idag!" (att du för några sekunder sedan kom på dig själv med att inte ha ägnat en tanke på honom måste du bortse ifrån)
"Jag har tänkt på dig hela dagen, älskling!" blir hans svar och bakom ryggen på honom himlar du med ögonen och tänker "Jajaja, käften nu och släpp mig."
Men självklart blir svaret något i stil med: "Ingen kan ha det så bra som jag."

Ni lagar husmanskost till middag (antagligen kycklinggryta och ris och grönsaker. Snabbt, enkelt och så fruktansvärt gott). Middagen äts under tystnad. Jag skulle tippa på att ni dricker bubbelvatten från er alldeles egna Soda Stream.

Efter middagen återgår mannen din till sina sysslor (snickra färdigt altanen, klippa gräset,  skruva ihop den där bokhyllan osv.) medans du tar tag i arbetet efter arbetet (dammsuga, tvätta, handla, diska, damma osv. )

När ni sedan går och lägger er har ni en varsin bok att läsa. En halvtimmes läsning varje kväll är bra det.
Efter läsningen släcker ni, ger varandra en aningen torr god natt-puss, lägger er till rätta och somnar gott om ca 3 minuter.En spännande fortsättning?
Det kan inte bli mer självklart.

2 kommentarer