Hej då burkjävlar

 
 
 Inläggen duggar tätt.
Eller inte.
 
Mitt dotter har börjat burkvägra.
Tack, men nej tack.
Vevar undan skeden.
Vänder sig.
 
I början tänkte jag bara att det beror på förkylningen.
Lite matvägran.
Tills hon fick smaka korv.
Och makaroner.
Ungen åt i säkert en timme.
Plockade, MMM:ade och smaskade med mycket god aptit.
 
Och numera äter hon våran mat.
Problemet med maten är att jag och min sambo aldrig lyckats fått till rutiner kring mat.
Vi äter frukost och sen får vi se.
Nästan varje helg kommer vi på oss själva vid 19-tiden att vi inte ätit något sen frullen.
Man får förklaringen till varför man mått lite illa.
Då ringer Gustav till Viking.
 
Nu ska jag alltså laga mat.
Två gånger om dagen.
Varierat.
Helst med grönsaker.
Självförtroendet i köket är väl inte direkt stort och stroppigt.
Snarare ganska obefintligt.
 
Håller folk på såhär?
Lagar mat två gånger om dagen?
Fan.
Igår fick jag ju för fan börja med middagen en timme efter lunchen.
 
Men hon äter.
Det vi äter.
Hej då burkarna.
Nu tar jag chansen.
Jag får väl lära mig.
Jag måste lära mig.
 
 Hur gör ni? Ni vars hjärtan brinner för köket.
Lagar ni mat två gånger om dagen? Sju dagar i veckan?
 
(Kanske sitter det människor med idiotförklarande minspel och tänker "Ja? Vad fan trodde du?"
Det är bara det är att matlagning är en enorm tidsbandit som jag har lite svårt för.)
 
 
Min idol!
 
 
7 kommentarer
Pilli

När jag är själv lagar jag mat en gång om dagen, mycket mat så att det räcker till lunch nästa dag. På helgerna lagar jag mat 2 ggr om dan. Pest & pina! Som du skrev. När man har plockat ordning efter lunchen får man börja med middgen. Kokta grönsaker är bra!

Åsa Gustavsson

Laga lite extra de gånger du lagar mat och frys in. Perfekt att ta fram de gånger man själv inte vill ha mat två gånger om dan.

Anonym

Så härligt du skriver...

När jag jobbar äter ju barnen lunch på dagis och Engla äter ju lunch på skolan mån-tors,
men när jag var mammaledig lagade jag både lunch och middag på måndagen sen sparade jag middag till dagen därpå till lunch.

Du kommer in i det, jag var precis som du innan jag fick barnen.
Nu är JAG som ett barn, måste äta med 3-4 timmars mellanrum annars blir jag folkilsken.
3 barn och 1 mamma med lågt blodsocker är ingen bra kombination så då är ätandet en enkel utväg! Haha!

Madde

En gång per dag som vi alla äter av. Jag lagar lite extra varje gång och spar antingen till dagen efter eller fryser in. Köttfärssås, korvstroganoff, chili con carne eller andra grytor smakar bra även om de varit frysta. Så kokar jag bara ny potatis, pasta ris och grönsaker när det är dags. Eller ibland blir det ngt snabbt som korv och makaroner ; )

Frida Hagsten

Jag kan verkligen inte äta matlådor, skit löjligt jag vet men faktum kvarstår!
Lunchen hemma hos oss är lätt lagad! ofta pasta med köttbullar eller korv, enkelt och ungarna älskar det!

Sen är middagen mer planerad.

Karin

Håller med tidigare kommentarer om att laga lite extra och äta dagen efter.
Mitt bästa råd är ANVÄND UGNEN!! Där sparar man tid! Förut använde jag ugnen till typ gratäng och pommes, stekte mycket kött osv. Men ugnen är fantastisk. Släng ihop i en form och det lagar sig själv utan så mycket pass. Nåt getöga medan du fortfarande kan härja fritt med Freja eller hänga tvätt om du så önskar...;) Du kommer in i det och kom ihåg att matlagning är lättare än bakning, det är inte lika precist med recept. Höfta till det med det ni har hemma, brukar bli bra!:) heja Karro!!

Åsa

Hur går det med tänderna, får du räls?