Kvinnan ❤️
Ja.
Igår morse fick jag ringa hem pappan i familjen från jobbet för att jag verkligen inte mådde bra. Han fick komma hem för att ta hand om frejsan med andra ord.
Jag låg hela dagen.
Det blev ett konstigt stillestånd i huset. Som om det drivande hjulet slutat snurra.
Både barn och pappa hängde runt mig större delen av dagen. Jag låg och ropade ingredienserna och måtten till en pannkakssmet ifrån soffan för att google antagligen låg nere just då (nejdå, men det är enklare att jag bara säger). Det blev liksom ingenting. Jag skickade ut dem en stund för att dottern skulle få frisk luft och för att jag vet att hon älskar att vara ute. 

På kvällen får sambon feber och vissnar ihop.

Han var spak imorse och jag var piggare. Jag sa "antingen hämnas jag idag eller så visar jag hur man bör göra när den andra inte mår bra. Men för frejas skull så tänker jag visa hur man bör göra."

Vi åkte och handlade, skottade, var ute i timmar i pulkabacken med kusinerna, pysslade och pusslade och läste och höll oss borta från den som behövde vila. Vi styrde såklart upp all mat utan att involvera den sjuka det minsta utan sa bara till när den stod på bordet.

Han förstod.
Nu är min förhoppning att han kommer ihåg det här tills nästa gång.
När den ena är klen så kliver den andra in med uppkavlade ärmar.
💪

Jag tror det har med manligt och kvinnligt att göra.
Jo, jag tror faktiskt det.
Vårat omhändertagande jävla sätt.
Jag vill att han ska få vila och vara ifred med sin feber. Och ännu mer vill jag ge min dotter en rolig och bra dag istället för att sitta och glo i soffan. 
Och då är kvinnan nöjd.

När hon gjort alla andra nöjda. 
1 kommentar