Gilla mig

 
 
 
 
 
Jag tror att jag har börjat förstå. Kommit till insikt.
Lite som min sambo ville ha bekräftat varje dag som liten; "Ingenting gör nånting."
 
Lyssna noga nu. Låt det sjunka in. Sanningar är så vansinnigt fula att de inte har på instagram att göra. Men om vi någonsin ska kunna röra oss framåt så måste vi acceptera och inse att instagram är totalt smockfullt av användarnas stolta stunder. Lyckliga stunder. Fina stunder. Stora stunder. 

Någon kom fram till mig och sa: "Min vän påverkas så fruktansvärt av all lycka på sociala medier. H-n tror att alla har det så jävla bra. Hela tiden."
 
Ibland tänker jag att det borde finnas någon varannan-lag. 
Varannan ful sanning och varannan sekundlycka. 

Men å andra sidan. Vi måste lära oss att hantera det. Vi måste förstå. Vi måste lära oss att inte jämföra våra liv med andras. 
Jag tänker på min mamma. På allt hon gjorde för oss utan att visa upp det. Utan att ens tänka på att någon annan skulle bli varse om vilken fantastisk mamma hon var. 
 
Vissa vill inte lägga upp fulsanningar. Och det måste ju vara okej. Det är deras val. Vissa gör det gärna. Vissa med humor. Andra med självömkan. Några totalt utan värderingar.
 
Tänk inte så mycket. Tänk inte på det alls. Jag blir frustrerad av att höra om hur det påverkar oss. Det kanske påverkar mig också, på ett omedvetet plan. Jag varken tror eller hoppas det. Jag ser till att göra mitt liv till ett liv jag vill leva, utan att blanda in andras liv. 
Men jag har blivit dryg och ointresserad. Jag läser sällan texterna till bilderna eller ens tittar, jag scrollar snabbt igenom. Gillar och kommenterar aldrig.
Och på tal om att gilla och kommentera. Visste ni att det handlar om byteshandel?
Okej, jag säger inte att det är så för alla.
Men det råder nån "gillar-du-mina-så-gillar-jag-dina".
Kommentera-på-mina-så-kommenterar-jag-på-dina.
Och man kan demostrativt INTE gilla om man har något otalt med någon. Och man kan räkna ut om någon gillar dig genom att kolla vilka som ALDRIG gillat dina bilder. Och jag som aldrig gillar. Jag ogillar ingen för det.
 Så är du flitig på gilla-knappen och lägger möda och tid på att kommentera så kan du nog räkna med att få riktigt mycket feed-back på dina selfies. 
Vackraste finaste goaste bästaste gulligaste raraste.
 
Jamen jag kommenterar också. Ibland.
Jag gulligullar också med mina nära. 
Men jag framstår nog som ganska otrevlig och dryg med mitt anti-gillande. 
Jag gillar inte att det ska finnas en gillaknapp. För jag skiter i att någon gillar eller inte gillar. JAG gillade för fan bilden.
Det var därför jag la ut den.
 
Gilla. 
 
 
 
0 kommentarer