Mitt i våldet

 
 
 
 
Vilken flummig själ jag har blivit.
Jag önskar att få lös tid till att börja gå på yoga efter ett testpass (heter det pass?) på planeringsdagen i fredags. 
Jag försöker göra mindfulnessövningar varje kväll. 

Jag vet. 
Det här är svårt. För jag skäms lite. På riktigt.
Ändå vet jag ju att jag har forskningen i ryggen. Och mina egna upplevelser.
Och har man ett halvknackigt psyke som jag har så tror jag på trolleri. Eller ja, yoga. Och mindfulness. Här och nu. Och framförallt andning. 
Jag är lite rädd att bli förknippad med färgglada stora kläder och bröst som aldrig sett en bh. Och långhåriga armhålor. Och att vara en sån där som uppfattas som hög eller full trots att de är renare än vad jag någonsin kommer att bli.
Ja, jag är fördomsfull och generaliserar alldeles för mycket.
Jag har fina vänner som kör yoga. Och mindfulness. Och alla har de fina, kortklippta armhålor. Tror jag. Måste fråga.

I alla fall så höll jag på att åka dit idag. Rejält. Jag stod till och med med centerrullen i handen. 
I tio fall av tio så hade jag annars tagit den där rullen. Jag tänkte att jag skulle gå in och peta lite i mitt löfte. Göra om lite. Jag skulle börja efter nyår istället, trots allt. För efter nyår, då jävlar. Så skulle jag kunna leva ut nu i december månad istället. Det blev visst lite tråkigt. Tråkigare än vad jag hade tänkt mig. Och hur kul kommer jag ha på julafton när jag inte får själa gräddnougaten? 
Så gick tankarna, lite grann.
Men så vet jag inte. Jag lyckades i alla fall lägga tillbaka den där jävla rullen med nån sån där flummig jävla känn-efter-övning. Det var inte övertygande men det vann ändå. För en stund.
Men nu ligger den där och ropar på mig. Och mitt löfte om ett års sockerfritt levene lever otäckt farligt.
Tanken på att börja den 1:a januari känns betydligt mer lockande. Och kanske ska jag ta och misslyckas publikt nu då. Så kanske nån annan jävel också vågar misslyckas publikt. Då kanske jag har bidragit med lite motvikt mot det perfekta och lyckade. Då kanske jag kan lägga mig och min centerrulle på andra sidan vågen och se om det rör sig lite. FAN vad svårt.
Vi får se då.
 
Jag känner mig chanslös. 
I en centerrulles våld.
 
God kväll.
2 kommentarer
Emelie Lanefjord

Ja! Börja med yoga. Jag började i höstas hos Maria Jensen. Har förr alltid känt att träning som inte gör en svettig inte räknas som träning. Helt fel har älskat yogan sen första passet. Tid för bara dig där du kan stänga ute allt annat en timme! Do it !

Emelie Lanefjord

Ja! Börja med yoga. Jag började i höstas hos Maria Jensen. Har förr alltid känt att träning som inte gör en svettig inte räknas som träning. Helt fel har älskat yogan sen första passet. Tid för bara dig där du kan stänga ute allt annat en timme! Do it !

Svar: Ja, jag ska verkligen försöka få till det! Låter ju grymt! =)
Karolina